Nairobi - Serengeti - Ngorongoro - Dar -Zanzibar
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
11 September 2005 | Tanzania, Zanzibar
Voor t eerst in n week spreek, nou ja, schrijf ik Nederlands, dus sorry als t wat stuntelig overkomt..
De eerste dagen van de tour met mijn "groep" zitten er alweer op. Echt heel gaaf!
Mijn groep bestond tot nu toe uit 3 mensen, maar vanaf vandaag uit nog maar 2 omdat 1 iemand (gepland) eruit stapt hier. En we hebben dus wel 2 gidsen: 1 chauffeur/gids en 1 kok/gids. Best wel lache dus. We hebben een truck met genoeg plaats voor 23 mensen, dus ga maar na hoeveel ruimte we hebben :).
Ff m'n groepsgenootjes voorstellen: we hebben Mary, een vrouw van 75(!!) die ondanks haar 2 totale heupoperaties toch heeft besloten om mee te gaan met een overland tour wat inhoudt in en uit de truck klimmen, in tenten slapen en op gammele opklapstoeltjes eten. t Gaat allemaal ook niet helemaal soepel. T grootste probleem is alleen dat ze constant aandacht vraagt, hulp vraagt voor dingen waar we haar toch wel bij helpen, maar ze wil dan ook meteen geholpen worden (we moeten bv eerst haar tent opzetten voordat we de onze kunnen opzetten en eerst haar tas sjouwen en daarna pas de onze..), ze vraagt de hele tijd ALLES wat je maar kan verzinnen: hoe laat hebben we lunch, wat houdt de lunch in, hoeveel kost dat, wat gaan we over 5 dagen precies doen, waar slapen we dan, hoeveel geld moet ik meenemen, kan jij t voor me natellen en weet ik veel wat nog meer. Ze begon dus gigantisch op onze zenuwen te werken, maar gelukkig verlaat ze de "groep" :).
Dan hebben we nog Cleann, een Amerikaanse dikkerd met een gigantisch gevoel voor humor. Heb dus erg veel lol met haar. En dan nog Arno en Johan, de tour leaders, ook heel gezellig.
We zijn vanuit Nairobi naar Arusha gegaan in Tanzania. Vanaf daar hebben we een 3 daagse tocht naar de Serengeti (national park) en Ngorongoro Crater gedaan. In de Serengeti hebben we zelfs een luipaard gezien: eerst in een boom etend van een eland, later kwam ie uit de boom en liep ie een stuk over t gras. Heeeeeeeeeeeeel indrukwekkend (voor de niet-kenners: luipaarden zijn onderdeel van de big five en heeeeeeeel moeilijk te spotten), eindelijk m'n big five compleet :).
Verder olifanten en leeuwen van 2m afstand gezien, giraffes, zebra's en t andere gebruikelijke spul.
We overnachtten 's nachts in onze tent op "campings" (met een gat in de grond als toilet en niet werkende douches en 1 klein kraantje voor water), zonder hekken om de campings (er is geen enkel hek in of om de Serengeti) en dus moet je s nachts niet je tent uitkomen. Natuurlijk werden wij om 3 uur s nachts bruut wakker gemaakt omdat er beesten probeerde onze tent binnen te komen. Cleann en ik hebben echt keihard geschreeuwd en gelachen van de angst in die tent. Man, wat was dat eng. De tent werd elke keer van buitenaf naar binnen ingeduwd (is dat Nederlands?) en we hoorden geschraap van poten bij de ingang.. En toen bleek dat we de flap van de tent niet goed hadden dichtgeritst. En t was pikdonker buiten. Natuurlijk moest ik op een gegeven moment onwijs nodig naar de wc, maar no way dat ik m'n tent uitging.. Achteraf bleken t hyena's geweest te zijn, best gevaarlijk..
Was weer een bijzondere ervaring :)
Hakuna Mutata!
Gister naar Dar-Es-Salaam gereden en vanochtend de ferry naar Zanzibar genomen, een tropisch eiland voor de kust.
Echt supermooi hier. Vandaag hebben we de spice tour gedaan, waarbij je eerst wat historische dingen van Stone Town ziet en daarna ga je kijken hoe ze verschillende kruiden kweken en je kan alles proeven. Heel gaaf.
Morgen vertrekken we naar het noorden van t eiland, waar we in een lodge op t strand blijven gedurende 2 nachten. Ik ga in ieder geval snorkelen en hopelijk beginnen aan de Padi open water duikcursus (heb niet genoeg tijd om de hele cursus hier te doen, maar ik kan misschien de rest van de cursus aan t Lake Malawi doen).
Helaas geen foto's dit keer, dat kost me echt teveel tijd. Misschien de volgende keer.
Mamma, ik wil je nog even van harte feliciteren, ik weet dat t gister was, maar toen kon ik niet mailen. Nogmaals een dikke kus!
Willemijn, wat cool dat je op surfvakantie bent geweest! Ben je nu n pro?
Wat bedoel je precies met wat ik van Jo'burg vond? T was niet de eerste keer dat ik t zag he, ik was ook 2 maanden in Pretoria, dus ik heb redelijk wat van Jo'burg gezien..
Heel raar om er weer even terug te zijn..
Groetjes aan Maurits!
Opa, geen zorgen, we zien wel hoe t gaat eind oktober.
Rico, gaaf land hoor, Tanzania.. ben je om voor de tropengeneeskunde?
Liefs Marieke
11 September 2005 - 18:50
Mamma Aeltsje:
Jij hebt dus nu echt de big 5 allemaal gezien.
Ik ben zo'n oudere dame die dan gewoon bepaalde dingen niet meer doet, omdat ze niet afhankelijk wil zijn van jongeren. Ik wens je nog heel veel plezier in Afrika en geniet van de ongerepte natuur in Afrika.
Ik vier gewoon dezse keer geen verjaardag, wordt ik dus ook niet ouder :-)
heel veel liefs -
11 September 2005 - 19:52
OPA:
ja, hoor: WE ZIEN WEL en geniet nu maar; t is eens van je leven !
Daaaag. -
12 September 2005 - 13:21
Roos:
lieve marieke!
wat gaaf om je verhalen te lezen (vooral over ons FANTASTISCHE weekend in cap mac!), ben weer een beetje in afrika! geniet er nog heel veel van, dan geniet ik van jou verhalen. liefs roos -
12 September 2005 - 14:45
Willemijn:
Ohja!!! Was even vergeten dat je toen natuurlijk vaak genoeg in Jo'burg bent geweest... Loes en ik vonden het allebei namelijk een tegenvaller (te verwachten na Kaapstad???). Agressievere sfeer etc. Maarum wat betreft het surfen... ben nog niet echt een guru hoor! Maar t was wel weer fantastisch om te doen...
Groetjes terug van Mau en heel veel plezier nog! xxxxxxxxxxxxxxx