Zanzibar-Lake Malawi
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
19 September 2005 | Malawi, Lilongwe
En we zijn weer terug in Malawi :)!! Dit is toch wel 'mijn' land hoor, voel me thuis..
Wat is er allemaal gebeurd?
Nou, na 2 hele dagen op het strand in Zanzibar besloten we nog een extra dag te blijven (handig zo'n kleine groep, dan kan je dit soort dingen makkelijk doen). Ik heb t 1e deel van m'n PADI open water gedaan, scuba diver voor de kenners, en gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om 2 "fun dives" te doen bij n supermooi eiland vlakbij zanzibar: mnembe eiland. Heb daar zooooveel dieren en mooie koralen gezien. Onder andere 4 enorme zeeschildpadden (1 heeeeeeeeeel dichtbij), 2 haaitjes, blowfish, enorme krabben en kreeften, nemo-visjes :), zeepaardjes en nog veeeeeeel meer.. t Was allemaal niet goedkoop maar wel de moeite waard.
Toen weer terug naar dar-es-salaam en via de bergen naar Lake Malawi. Vrij lange reisdagen, maar nu blijven we weer 3 of 4 nachten op Kande Beach aan t Meer, genieten dus. Veel te veel souvenirs gekocht, maar wel onwijs mooi.
Vanmorgen door het achtergelegen dorpje gelopen, LEUK!!! Eindelijk foto's kunnen nemen van de waterpompen en de hutjes en de winkeltjes. Verder een ziekenhuisje bezocht (voor mij) en een school (voor Cleann, de andere helft van onze Nomad groep is een docent).
Vanmiddag verder gegaan met m'n duikcursus, nog steeds open water. Vandaag helaas alleen theorie (kan echt niet wachten tot ik t water weer in mag), wel m'n examen met 90 % gehaald, waaronder 1 fout doordat t examen out dated was, lekker eerlijk...
Morgen heeeeeeeeele dag in t water (skills oefenen, blegh.. en 2 duiken :):))
Vanavond gaan we eten in de village.
Ik vermaak me dus nog steeds en de reis vliegt voorbij.. nog maar 1 week :( en dan heb ik gelukkig nog 1 week bij de Vic Falls om bij te komen.
Jammer genoeg heb ik geen bereik met m'n mobiele telefoon hier in malawi, dus ik kan ff geen smsjes krijgen :(. Mailen is hier ook niet makkelijk, maar t lukt wel zo af en toe.
Ik ga nog ff een duik nemen voordat de zon ondergaat!
Liefs Marieke
19 September 2005 - 15:08
Rixt:
Soms...hm..begrijp ik er niets meer van, heb je nou al die tijd vakantie en is het bezoek aan de ziekenhuisjes een soort alibie...tja, gelukkig dat je nog een week hebt om bij te komen, zeg (ben gewoon jaloers!.
Dag lief kind!
Rixt -
19 September 2005 - 16:18
Sierksma:
Oma en ik hebben het gelezen. Zijn verbaasd, jaloers en verwonderd: hoe kan dat financieel allemaal ... Maar toech: geniet nu. Waarschijnlijk krijg je nooit meer zo'n kans. GROETEN van Oma en Opa uit het verwegge Oentsjerk in Fryslân. -
19 September 2005 - 16:32
Mamma Aeltsje:
Even een reactie aan mijn familie. Als je hard werkt in de Tropen, moet je ook veel gebruik maken van uitrust- en reismogelijkheden!!
Bovendien een schatrijke moeder kan veel oplossen :-)
Marieke ik geniet gewoon met je mee hoor!!! Ik merkte al dat het SMS even niet ging, maar ook je privémail is goed aangekomen.
Ik verlang toch wel weer naar jou. Liefs mam -
20 September 2005 - 12:34
Kim:
Hey Marieke!
Klinkt allemaal enorm stoer. Kom je nog terug naar de Nederlandse bodem of denk je erover om zo nog wat jaartjes te vullen? Geniet nog maar even van het lekkere weer want hier wordt het langzaam kouder (wel met najaarszon)
gr. Kimmie