Ziekenhuis Tygerberg
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
23 Oktober 2004 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Meestal bleef ik tot een uur of 12 op de poli en dan ging ik terug naar de lodge om buiten te lunchen met de rest. 's Middags hadden we soms onderwijs, soms ging ik naar de operatieruimtes en soms, als het heeeeel erg mooi weer was ging ik niet meer terug :). Dat kon ik allemaal zelf bepalen. De operatieruimtes waren ook een museumstuk op zich. Iedereen draagt daar wasbare schoenslofjes, in plaats van de weggooibare slofjes in NL. Die dingen zijn altijd veel te groot en dus struikel je er vaak over. En dan de rest van een OK-pak vinden. Natuurlijk zijn alle normale maten op en kon ik alleen maar XXL-pakken aan, waarbij dan een enorme split bovenin de broek zat, waardoor ik ongeveer in mijn onderbroek stond. Gelukkig viel de hes er overheen. In de OK-ruimte zelf hebben ze op zich wel dezelfde dingen als in NL, maar alles is sterk verouderd. En toch staat er dan opeens een spiksplinternieuw anaesthesie-apparaat tussen. Met de steriliteit nemen ze het wat minder nauw. Binnenlopen tijdens de OK is geen probleem en zonder steriel te staan kan je alles van heel dichtbij zien. De artsen nemen allemaal de tijd om je alles uit te leggen (daar kunnen die nederlandse artsen echt een voorbeeld aan nemen) en soms mag je zelf ook wat doen. Op de foto's kan je zien hoe we onze 1e tonsillectomie verrichten (nou ja, fabienne staat erop..).
De artsen zijn hier allemaal even prettig gestoord en hebben een groot gevoel voor humor. Ze zitten ons continu te pesten en natuurlijk pakken we ze af en toe ff goed terug. Op 1 van de foto's zie je een KNO-arts een Elvis-immitatie doen, hij wist alleen niet dat ik een fototoestel bij me had..
Vandaag zijn we ter afsluiting wat met ze gaan drinken, heeeel gezellig en erg jammer dat ik hier alweer wegga. Oke, dit was wel weer genoeg!
O ja, nog even wat anders. Ik heb een afrikaans telefoonnummer: +27-73-5916545. Hier ben ik dus op te bereiken en als je vanuit NL belt via 0900-1445 betaal je maar 3 cent per minuut! Duurt soms alleen wel even voordat je verbinding hebt. Er is geen tijdsverschil met NL (handig om te weten, toch?). Volgende week blijf ik nog hier in Tygerberg en ga ik Kaapstad verder verkennen. Groetjes!
P.S. Bedankt voor al jullie leuke berichtjes! Als jullie een mailtje willen ontvangen als ik een bericht heb geplaatst, dan moet je je ff op de mailinglist zetten.
23 Oktober 2004 - 12:21
Dany Thorrée:
Intéressant
Jouw moeder gaf het adres
Stuur maar verder, dit is interessant voor de jeugd die eventueeel wil daarnaatoe gaan en /of werken. Jullie hebben het goed voor mekaar -
31 Oktober 2004 - 21:32
Rixt Sierksma:
Marieke, eeenig die berichtgeving en foto's. Heerlijk dat je daar een zinvolle, mooie tijd hebt.
'k Krijg alweer helemaal de kriebels met mijn ziekenhuisverleden, aan de goede kant van het bed dan, natuurlijk! En Balenende die maar loopt te zeuren over z'n wondroos...was ie bij jou daar misschien na een lange voettocht al aan overleden. Moet ik een actie starten voor afgedankte slofjes hier en ze dan opsturen? Die krengen wegen toch niets!
Dag hoor, tot het volgende bericht. -
03 November 2004 - 07:39
Klaas-Jan Hop/Coba Sierksma:
Heey Hallo Marieke,
Wij kregen deze site van je moeder en dachten hoe zou ze 't hebben daar in Afrika
Dus heeft je kleine neefje alle foto's ff voor moeders gedownload en het verhaal erbij gelezen...We zijn trots op je!
Afrika lijkt me een mooi land en ik zou er graag nog een x heengaan met de Mariniers,is weer een keer wat anders dan met -30 in Noorwegen of +50 Irak.
Heel veel sterkte daar en we houden de site in de gaten
Groetjes Coba en Kj