township tour - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Marieke Broeke - WaarBenJij.nu township tour - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Marieke Broeke - WaarBenJij.nu

township tour

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

30 Januari 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hey luitjes!
Nog even een laatste update over m'n bezigheden hier.. Ik ben vooral druk bezig geweest in t ziekenhuis, maar t is niet zo leuk om daarover te vertellen (zal ik later wel een keer doen), dus hier wat foto's van de tripjes..
Vorige week vrijdag zijn we naar een jazz-bar gegaan, waar een live jazz band lekker aan t spelen was. 2 Jongens van onze groep wilden ook wel even wat zingen en pianospelen, dus die vielen even in voor de band toen zij pauze aan t houden waren. En ze konden t best wel! Verder hebben we Lion's Head weer eens beklommen, das een heuvel naast de Tafelberg. Het was volle maan, dus gingen we naar boven voor zonsondergang en naar beneden toen de maan er was, GAAF!!! Alleen moesten we een stuk omhoog klimmen met alleen kettingen om je aan op te trekken. Die kettingen waren super glad geworden en t was warm en mijn handen dus zweterig... en daar viel mariekje bijna een paar meter.. Maar alles is goed gekomen, ik ben heelhuids boven en later ook weer heelhuids beneden gekomen.. En weer een paar mooie foto's erbij :). We hebben gegeten in een sushi-bar (ja, ik heb ECHT sushi gegeten!!! ik hou nog steeds niet van vis..) op Bloubergstrand, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de Tafelberg. Vrijdag zijn we gaan stappen in Stellenbosch, was weer heeeeel gezellig en errug laat en gister zijn we meegenomen door een Zuid-Afrikaanse student naar een township voor een tour door vrienden van hem die er zelf wonen. Ik had al 2x een georganiseerde tour gedaan, maar dit was natuurlijk veel interessanter. De jongen die ons op kwam halen, kwam natuurlijk 2 uur te laat, maar ja, dat is afrika.. Vervolgens bleek hij een busje te hebben waar zo'n 10 man in kunnen en wij waren met z'n 17-en. Erg gelachen natuurlijk toen we er met z'n allen ingepropt zaten. De tour bleek een soort van kroegentocht te zijn, maar ja, dat is precies zoals de mensen in de townships leven in t weekend: heeeeeeeeel veel drinken. Ik had even genoeg alcohol gehad, dus ik hield t bij cold drinks, zoals ze hier frisdrank noemen. Onderweg van de ene township naar de andere bleek de bus t niet meer te willen doen en om half 6 zaten we dus vast in t meest onveilige deel van de township. Gelukkig was er een brandweerkazerne vlakbij waar we werden uitgenodigd om te wachten en we kregen meteen een uitgebreide rondleiding. Een half uur later was er alweer een ander busje waar we in konden stappen en toen reden we naar de Cape Flats, een township waar de hutjes inmiddels vervangen zijn door
kleine huisjes en de mensen daar willen echt iets van hun leven maken. In de Cape Flats hebben we gegeten, bij iemand thuis: salades, rijst, brood en... KREEFT!!! Ze zijn hier streng gelovig, dus werden we gevraagd om geen alcohol te drinken tijdens t eten, maar wel werd er meteen een jointje gerold door de man des huizes (die van jamaicaanse afkomst was) en dat ging de hele avond zo door. En hij wist zelfs van een wortel een joint te maken..
Daarna nog naar de lokale disco voor dansles van de zwarte en gekleurde bevolking, erg lache dus!
Tsja, dat was t wel weer zo'n beetje. Veel plezier met de foto's en tot de volgende keer!
Marieke